Як вже повідомлялося, 18 листопада у Селидовому не вдалося провести першу сесію новообраної міської ради. Сьогодні засідання відбулося, проте і друга спроба виявилася не дуже вдалою. До більшості питань порядку денного черга так і не дійшла.

Сесія розпочалася вчасно і майже при стовідсотковій явці – 25 присутніх з 26 депутатів. На порядку денному було 8 питань, серед яких – обрання секретаря міськради, затвердження складу постійних депутатських комісій, заступників міського голови, керуючого справами виконкому, старост міської ради тощо.

На початку засідання голова ТВК Тетяна Ковальчук оголосила результати місцевих виборів-2020. До Селидівської міськради ввійшли представники п’яти політичних партій: «Опозиційна платформа – За життя» отримала 11 мандатів, «За майбутнє» – 6, «Опозиційний блок», «Слуга народу» та «Наш край» – по 3 мандати. Новообраним депутатам вручили посвідчення.

Віталій Нешин, обраний на посаду селидівського міського голови від партії ОПЗЖ, приніс урочисту присягу.

Далі депутати мали обрати секретаря міськради. І тут Віталій Нешин вніс пропозицію: «Я пропоную перед тим, як ми приступимо до розгляду наступного питання – призначення секретаря міської ради – запросити до малої зали засідань лідерів усіх п’яти політичних партій, аби обговорити розгляд останніх питань порядку денного. Повернутися до продовження сесії плануємо через 15 хвилин. Тому оголошую технічну перерву».

Проте майже година минула, а роботу сесії так і не було відновлено. Депутати втомилися чекати і почали потихеньку розходитися. Журналістів пустили на закриті переговори з лідерами партій. Тут було багато нарікань, суперечки та справжня сварка. Дійти спільного рішення депутатам та новообраному меру так і не вдалося: одні хотіли продовження сесії, інші – перегляду списку кандидатів на керівні посади. Врешті-решт селидівський голова просто покнув залу засідань.

«Я припускаю, що така поведінка керманича зумовлена тим, що він хоче призначити на посаду секретаря та в постійні депутатські комісії свою команду – представників від ОПЗЖ, а для їх затвердження не вистачає більшості, – вважає лідер ПП «Слуга народу» в Селидовому Леонід Осипов. – Можливо, саме через це роботу й досі не розпочинають, а ухвалення посад в міській раді переносять на невизначений термін».

«Це дуже схоже на протистояння двох сил, які не можуть знайти консенсус, – каже лідер ПП «Наш край» Ігор Старик. – Особисто наша політична партія брати участь у сварках не має за мету. Ми всі повинні розуміти, що народ довірився нам, і ми повинні почати працювати злагоджено».

«Я не допущу безладу протягом цих п’яти років, я розумію, що мене провокують, – прокоментував події в міськраді Віталій Нешин по телефону. – По-перше, моїм опонентам потрібно навчитися себе вести та почати працювати. А команда все одно буде сформована мною».

Дата наступного засідання Селидівської міськради наразі невідома.