Пожежі, викликані непогашеною сигаретою, більш розповсюджені, ніж може здатися на перший погляд.

Протягом поточного року необережність під час паління стала причиною загибелі 51,3% від загальної кількості осіб, загиблих на пожежах, що робить цю причину пожеж найнебезпечнішою для життя.

За прикладами далеко ходити не доводиться: 20 листопада в с.Сухий Яр Покровського району через куріння у ліжку загинув чоловік 1955 р.н.

Більшість пожеж, спричинених курінням, пов'язана з курінням у ліжку в нетверезому стані. Пияцтво має руйнівний вплив на особистість людини, призводить до моральних і матеріальних збитків оточуючих, всього суспільства загалом. Всі випадки пожеж від куріння у ліжку схожі між собою: п'яна людина засинає з цигаркою, що тліє, недопалок падає, від нього загорається білизна, а далі вогонь розповсюджується на все помешкання. У деяких випадках це закінчується трагічними наслідками не тільки для самого курця, але і для співмешканців і сусідів.

Держслужба з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до населення: паління в нетверезому стані призводить до пожеж, під час яких пошкоджується майно, травмуються і гинуть люди. Курці, нехтуючи своїм життям, наражають на небезпеку й оточуючих.

Рятувальники закликають: цінуйте своє здоров’я та життя! Недбале ставлення людей до власної безпеки стає причиною значної кількості пожеж.