Через війну не всі сервіси в Мирнограді працюють так, як має бути в сучасному місті. Чи змушує це людей покидати рідні домівки – дізнавалась знімальна група телеканалу «Орбіта».

У Мирнограді зокрема проблеми з водою. Міська влада намагається знаходити спонсорів і можливості для реалізації проєктів з використання альтернативних джерел.

«Важке питання, води не вистачає. Є обласний проєкт додаткового водопостачання ще з одного резервного джерела, але це не так швидко. Це не місяць, не два – мабуть, три-чотири місяці чи трохи більше. Намагаємось це робити, щоб поліпшити водопостачання в місті», – зазначив в.о. начальника Мирноградської МВА Юрій Третяк.

У Мирнограді – не одна тисяча переселенців, більшість з яких покинули домівки після початку повномасштабного вторгнення. Кожен отримує необхідну допомогу від громади, і сьогодні знову спостерігається велике навантаження на територіальний центр.

«Дуже багато одиноких, лежачих, які не можуть самі себе обслуговувати. Ми шукаємо для них прихисток у більш безпечних місцях, домовляємось, шукаємо транспорт, приходимо до бабусі – а вона відмовляється. Не хочуть люди їхати – хочуть жити в своїх містах, у своїх будинках та квартирах», – каже заступниця начальника Мирноградської МВА Тетяна Ситник.

Не хочуть виїжджати і переселенці з місць компактного проживання, що також є в громаді.

У громаді тісно співпрацюють з благодійниками, які допомагають продуктовими наборами, одягом, засобами гігієни і будівельними матеріалами. Допомагають фінансово й тим, хто має пошкоджене житло.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше повідомляв, що в Мирнограді реалізують проєкт, який має поліпшити водопостачання у місті, зокрема в районі шахти 5/6.