У найближчі дві доби погодні умови в нашій країні визначатимуться впливом потужного атлантичного циклону «Nadine». Очікується нестійка погода з опадами у вигляді снігу, мокрого снігу з переходом у дощ. Надходження вологої атлантичної повітряної маси на тлі західних вітрів призведе до значного підвищення температури повітря по всій країні з відхиленнями від норми на 5-10°С.

Докладніший прогноз на вихідні підготував кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич.

Субота, 3 лютого

У західних областях вночі очікується сніг, мокрий сніг, подекуди налипання мокрого снігу. Вдень опади випадатимуть переважно у вигляді дощу. У Карпатах протягом доби сніг, подекуди значний. Вітер західний, 7-12 м/с, вранці та вдень місцями пориви, 15-20 м/с (за винятком Закарпаття). Температура повітря вночі -3...+2°С, вдень +3...+8°С; У Карпатах вночі -4...-9°С, вдень 0...-5°С.

У північних областях вночі пройде невеликий сніг, вранці та вдень помірні опади у вигляді мокрого снігу з переходом у дощ. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 9-14 м/с. Температура повітря вночі -4…+1°С, вдень +1…+6°С.

У центральних областях вночі без істотних опадів, вранці та вдень сніг, мокрий сніг, з переходом у другій половині дня в дощ та мряка. Подекуди налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с, вдень окремі пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі -4…+1°С, вдень +1…+6°С.

У південних областях вночі без опадів, вдень невеликий мокрий сніг із дощем. Вночі та вранці місцями туман. Вітер південно-західний, 5-10 м/с, вдень місцями пориви, 15-17 м/с. Температура повітря вночі -4...+1°С, вдень +3...+8°С.

У східній частині вночі без істотних опадів, вдень сніг, мокрий сніг, місцями з дощем. На дорогах ожеледиця. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0...-5°С, вдень -1...+4°С.

Неділя, 4 лютого

У західних областях протягом доби очікуються короткочасні дощі, подекуди з льодяною крупою. У Карпатах сніг, мокрий сніг, хуртовина. Вітер західний, 7-12 м/с, вдень місцями посилення до 15-17 м/с. Температура повітря вночі +2...+7°С, вдень +5...+10°С. У Карпатах вночі -1...-6°С, вдень -4...+1°С.

У північних областях очікується невеликий дощ та мокрий сніг. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 0...+5°С, вдень +2...+7°С.

У центральних областях часом очікується невеликий дощ, подекуди з мокрим снігом. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +1...+6°С, вдень +3...+8°С.

У південних областях та у Криму вночі пройде невеликий дощ, вдень без істотних опадів. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі +2…+7°С, вдень +6…+11°С.

У східних областях вночі очікується помірний дощ із мокрим снігом, вдень місцями невеликий дощ. Вітер західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі -1...+4°С, вдень +2...+7°С.