У Мирнограді ситуація напружено-стабільна. Так охарактеризував сьогодення виконуючий обов’язки начальника міської військової адміністрації Юрій Третяк в інтерв’ю для ТК «Орбіта».

«Це зрозуміло, тому що 20 кілометрів від лінії фронту, це накладає свій відбиток на життя в місті. Є люди, яких, мабуть, важко чимось налякати. А є ті, хто хвилюється і виїжджає», – розповів Юрій Третяк.  

З початку року з Мирнограда виїхало щонайменше 2 тисячі осіб. Здебільшого мирноградці, прийнявши рішення про евакуацію, роблять це самостійно, бажаючих скористатися евакуаційним потягом небагато. Усі служби та установи в місті працюють, разом з тим теж розглядається варіант можливої евакуації.

«Ми розуміємо, що треба бути готовим до будь-яких ситуацій. Тому зараз вивчаємо можливість релокації об'єктів, зокрема лікарні, якщо в цьому буде потреба, для того щоб зберегти трудовий колектив та обладнання. Але зараз питання про релокацію не стоїть», – підкреслив Юрій Третяк.  

При позитивному перебігу подій у травні в Мирнограді планують розпочати ямковий ремонт основних доріг і продовжити відсипку в приватному секторі. Грошей на ці заходи виділять небагато, проте стан проїжджих частин буде покращено.

Ще до початку повномасштабного вторгнення від екологів був позов до суду про аварійний стан Мирноградських очисних споруд, і в квітні суд постановив припинити їхню роботу. Цю постанову вирішено не виконувати, тож мирноградцям, покровчанам та родинцям можна користуватися каналізацією та водою.

«Ми провели засідання комісії ТЕБ та НС, обговорювали всі можливі ризики, які можуть виникнути. І рішенням комісії ТЕБ та НС ми забороняємо компанії «Вода Донбасу» відключати очисні споруди і відключати водопостачання», – повідомив Юрій Третяк.  

За його словами, не припиняється робота над створенням альтернативного джерела водопостачання для західної частини міста разом з обласною державною адміністрацією і Червоним Хрестом.

«Але є об'єктивні умови: це наближеність до лінії фронту і стан економіки. Це додає свій відбиток, але вони рухаються», – каже Юрій Третяк.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що вночі 20 квітня окупанти спрямували на Мирноград чотири ракети.