За сприяння Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» Донецький національний технічний університет (ДонНТУ) у м. Покровськ (Донецька область) отримає сучасне обладнання для дистанційного навчання.

11 серпня ректор ДонНТУ Ярослав Ляшок підписав договір між Донецьким національним технічним університетом та Проєктом USAID «Економічна підтримка Східної України» щодо розвитку дистанційної освіти для студентів та студенток вищого навчального закладу в умовах карантину.

За цим грантом в університеті створять дві лабораторії з відео- та ІТ-обладнанням, також Проєкт USAID придбає чотири індивідуальні комплекти обладнання для викладачів на суму близько 600 тисяч гривень.

Використання обладнання допоможе створити якісніше середовище для дистанційного навчання на базі університету, забезпечить оптимізацію навчальних процесів та покращить комунікацію викладачів зі студентами через відповідні канали зворотного зв’язку. У проєкті буде задіяно 30 викладачів університету та створено 20 навчальних матеріалів для відповідних навчальних програм.

«Під час карантину наявність в університеті обладнання для організації дистанційного навчання стала дуже актуальною. Деякі викладачі навесні 2020 року приходили до навчального закладу, щоб записати лекції для студентів, частина працювала з дому на власній техніці. Не усі викладачі мали камери, щоб забезпечити відеозв’язок зі студентами. Це обладнання, яке ми отримаємо за грантом від Проєкту USAID, допоможе якісно організувати дистанційне навчання. Також наші викладачі розроблять не менше 20 нових курсів для навчальних програм. З комплектами обладнання ми можемо також записувати і завантажувати нові курси, відеоматеріали для онлайн навчання і викладати їх на платформі університету», - сказала доцентка кафедри автоматики та телекомунікацій ДонНТУ Анна Воропаєва.

Зараз у Донецькому національному технічному університеті навчається понад 2600 студентів.

Грантова та освітня допомога підприємцям на Сході України надається Проєктом USAID в рамках інформаційної кампанії «Схід економічних можливостей». Кампанія покликана привернути увагу всієї України до потреб і можливостей Сходу, адже ще ніколи у регіоні не було стільки ініціатив, покликаних покращити рівень життя населення, розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, відновлювати інфраструктуру. Ще ніколи не було стільки проєктів, готових залучати інвестиції та допомагати стати регіону сильним, креативним та привабливим для роботи й життя.