Користуєтесь газом, але досі не маєте у своїй оселі газового лічильника?

Абоненти АТ «ДОНЕЦЬКОБЛГАЗ» можуть отримати його безкоштовно! Попри складнощі, спричинені воєнним станом, підприємство продовжує забезпечувати населення регіону безкоштовними приладами обліку природного газу.

Які переваги дає встановлення лічильника

Наявність лічильника газу дає можливість економити та дозволяє абоненту сплачувати рахунки за фактично спожитий газ.

Більш того, коли ви тимчасово будете відсутні у своїй оселі, то при наявності лічильника ви не будете платити за споживання газу. Якщо ж лічильника у вас не буде, то ви будете змушені здійснювати оплату за газопостачання навіть при відсутності споживання.

Що буде, якщо відмовитися від встановлення газового лічильника

У разі відсутності лічильника газу фактичний об’єм спожитого (розподіленого) природного газу по об’єкту побутового споживача за відповідний календарний місяць визначається за нормами споживання.

Відповідно до Постанови КМУ ці норми споживання складають:

▪ плита газова за наявності централізованого постачання гарячої води - 3,28 м. куб. на людину на місяць;

▪ плита газова у разі відсутності централізованого постачання гарячої води та газового водонагрівача - 5,39 м. куб. на людину на місяць;

▪ плита газова та газовий водонагрівач - 10,49 м. куб. на людину на місяць.

Якщо абонент без лічильника газу відмовляється від його встановлення за рахунок Оператора ГРМ, об’єм спожитого газу визначається за граничними об’ємами споживання природного газу населенням, визначеними у додатку 19 до цього Кодексу.

Вони складають:

▪ плита газова за наявності централізованого гарячого водопостачання - 9,8 м. куб. на людину на місяць;

▪ плита газова у разі відсутності централізованого гарячого водопостачання та газового водонагрівача 18,3 м. куб. на людину на місяць;

▪ плита газова та водонагрівач 23,6 м. куб. на людину на місяць.

Тобто встановлена норма 5,39 м. куб. в місяць на 1 людину – при відмові встановлення лічильника буде 18,3 м. куб. на 1 людину в місяць.

Таким чином, якщо ви справді бажаєте зекономити і значно спростити процедуру користування газом — встановіть газовий лічильник.

Для того, аби стати в чергу на безкоштовне встановлення лічильника газу, необхідно звернутися до газового господарства у Вашому місті та написати заяву про встановлення безкоштовного приладу обліку газу. Контакти: http://bit.ly/3K50MsQ