Про майбутній опалювальний сезон говорили на онлайновому засіданні Штабу з підготовки об'єктів ЖКГ та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2022/23 років під головуванням міністра розвитку громад і територій України Олексія Чернишова. Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

«Доповів пану міністру, що на Донеччині питання нормального перебігу опалювального сезону значно ускладнюється тим, що на території області відсутнє газопостачання. Маємо бути реалістами: з огляду на воєнні дії, найвірогідніше, що до опалювального сезону нам не вдасться повною мірою забезпечити область газом. Відповідно, маємо перейти на альтернативні джерела опалення – із жорсткими обмеженнями щодо використання ресурсів», – зазначив Павло Кириленко.

Тож одне із головних завдань – пояснити населенню, що з середини жовтня до середини квітня на території області має залишатися мінімальна кількість людей. Усі, хто не задіяний у процесі оборони області або підтримки її життєдіяльності, мають виїхати. У розміщенні евакуйованих жителів керівництво Донеччини розраховує на підтримку інших областей України – і вдячне кожному, хто таку підтримку вже надає.

«Зі свого боку підготували пропозиції та розрахунки актуальних потреб області для проходження опалювального сезону і надамо їх на розгляд відповідних урядових структур», – резюмував Павло Кириленко.