Мешканець Покровська неодноразово приходив до колишньої співмешканки та влаштовував розбірки. За вчинені дії він може провести за гратами до двох років. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

За процесуального керівництва Красноармійської місцевої прокуратури завершено досудове розслідування стосовно мешканця м. Покровська, який обвинувачується у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 126-1 (умисне систематичне психологічне насильство щодо іншої особи, з якою винний перебуває у сімейних відносинах) КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом березня 2020 року чоловік систематично приходив у стані алкогольного сп’яніння до своєї колишньої співмешканки та влаштовував з нею сварки. При цьому зловмисник висловлювався на адресу жінки нецензурною лайкою, чим ображав її, принижував честь і гідність та погрожував застосуванням насильства, чим завдав їй психологічних страждань.

Обвинувачений неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності за ч.1 ст.173-2 КУпАП - вчинення домашнього насильства, проте 44 складені стосовно нього протоколи з накладенням адміністративного стягнення у вигляді громадських робіт та накладенням штрафів на його поведінку не вплинули.

На даний час обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція статті передбачає покарання у вигляді громадських робіт на строк від ста п’ятдесяти до двохсот сорока годин, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років, або позбавлення волі на строк до двох років.