17 вересня в Україні відзначили свято тих, хто обрав професію рятувальника. Працівників Добропільського гарнізону привітали керівники Добропільської та Шахівської військових адміністрацій – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

«Хочеться в цей день побажати вам міцного здоров’я, наснаги, мужності, козацького духу», – звернувся до рятувальників начальник Добропільської міської військової адміністрації Андрій Бондаренко.

«Ви кожного дня ідете на службу, ризикуючи собою, щоб наша країна була безпечнішою. Те, що ви робите, не передати словами», – зазначив начальник Шахівської сільської військової адміністрації Сергій Сажко.

З початком повномасштабного вторгнення рятувальники першими приходять на допомогу при обстрілах: виносять поранених, розбирають завали, займаються розмінуванням територій, ризикуючи своїм життям.

«Ми втратили двох людей: один в моїй частині і ще один – в Шахівській громаді», – розповідає  начальник 97 ДПРЧ (м.Білицьке) 19 ДПРЗ Олексій Кочкін.

Подяками Добропільської та Шахівської військових адміністрацій нагородили кращих рятувальників та рятувальниць. Під час урочистого зібрання також вручили ключі від нового автомобіля Peugeot , який придбали для 19 пожежно-рятувального загону за співфінансування Добропільської та Шахівської громад.

У цей день приймали вітання і бійці 1 взводу 10 воєнізованого гірничорятувального загону.

«Ви гідно тримаєте підземний фронт, знаходитесь на захисті тих працівників, які забезпечують економічну стабільність держави», – зазначив секретар Добропільської міської ради Віталій Шевченко.

За самовідданість при ліквідації надзвичайних ситуацій нагородили кращих бійців загону.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».