Мешканець Білицького розповсюджував наркотичну речовину методом закладок. За фактом розпочато кримінальне провадження.

Співробітники групи реагування патрульної поліції Добропілля зупинили водія, який порушив правила дорожнього руху. Під час спілкування з 25-річним керманичем правоохоронці помітили в нього явні ознаки наркотичного сп’яніння. Пройти огляд на стан сп’яніння у встановленому законом порядку чоловік відмовився.

З’ясувалось, що порушник має в машині згортки з наркотичною речовиною, які планував розповсюдити. На місце події була викликана слідчо-оперативна група, яка вилучила 20 пакетиків з наркотичною речовиною.

Встановлено, що порушник знайшов у Телеграм каналі непоганий заробіток за певну «послугу»: отримувати посилки із розфасованим наркотиком та розповсюджувати його по вказаним місцям.

Зловмисника затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Наркотична речовина вилучена та направлена на експертизу, а відносно зловмисника відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального Кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

Також відносно порушника поліцейські склали протоколи за ч. 1 ст. 130 (керування у стані сп'яніння) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Покровське РУП