Школярка з Добропілля Аліна Чинник ініціювала збір пластикових кришок для подальшої переробки і закупівлі FPV-дронів. Масштабувати акцію в громаді змогла волонтерка Вікторія Аскерова. Деталі дізнавалася знімальна група ТК «Орбіта».

«Для нас це сміття, а насправді воно може дуже допомогти. Ми почали збирати з моєю родиною, потім попросили наших друзів і рідних, щоб вони також збирали. Але це мала кількість, нам потрібно більше. Ми звернулися до Вікторії, і вона нам допомогла вже далі це розповсюдити», – каже учениця ЗОШ №6 Аліна Чинник.

Вікторія Аскерова зазначила, що кришки збирають по всій Україні, а приймає сировину благодійний фонд «ОВЕС».

«З початку акції, тобто з липня 2023 року, станом на 1 лютого Україна зібрала більше 50 тонн пластику. Вже вдалося придбати для ЗСУ 38 FPV-дронів українського виробництва», – розповіла волонтерка.

За словами Вікторії, з Добропільської громади планують відправити першу партію вагою 100 кілограмів, на сьогодні назбирали вже 50 кг. Коробки для збору стоять у багатьох магазинах громади. Люди потроху включаються в акцію, деякі ящики вже довелося спорожнити.

Вікторія Аскерова каже, що не підходять кришки від банок, підходять – з напоїв, молочної продукції та тримачі для великих пластикових пляшок.

Куди можна приносити кришки – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що юна майстриня з Добропілля Даша Руріч продає сувеніри ручної роботи, аби зібрати кошти на маскувальні сітки для фронту.