Третє місце в області за кількістю ВІЛ-інфікованих людей посідає Добропілля. Про це повідомила заступник головного лікаря КЗОЗ «Добропільська ЛІЛ» Надія Другова, доповідаючи під час сесії міськради про виконання програми боротьби з ВІЛ-інфекцією в Добропіллі, інформує dobronews.city.

Перший випадок ВІЛ у Добропіллі був зареєстрований у 1995 році. З того часу виявлено вже 2235 інфікованих людей. На початку епідемії 80% заразилися ін’єкційним способом, зараз цей показник знизився до 30%. Сьогодні на перше місце вийшов статевий спосіб передачі ВІЛ-інфекції. Зараз таким чином інфікуються 60% людей. Найбільш вразлива частина населення ‑ молодь 25-40 років.

«У нас повинна бути настороженість до СНІДу, як до раку, ‑ каже Надія Другова. ‑ Виявляючи ВІЛ-інфекцію на ранніх стадіях і отримуючи відповідне лікування, людина може нормально жити, народжувати, працювати».

Під час сесії Надія Другова запросила депутатів та секретаря пройти анонімне безоплатне тестування на ВІЛ, щоб показати приклад мешканцям. Кожний житель Добропілля може пройти анонімне безоплатне тестування у свого сімейного лікаря. Також такі тести продаються в аптеках міста.