Добропілля відзначило свій 70-річний ювілей. Наприкінці минулого тижня в місті пройшли урочистості, присвячені Дню незалежності України, Дню міста та Дню шахтаря – повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Захід розпочали з хвилини мовчання на згадку про тих, хто віддав життя за незалежність країни.

Першим з привітаннями до присутніх звернувся начальник Добропільської міської військової адміністрації Андрій Бондаренко.

«Наше місто має красиву назву – Добропілля. Як на мене, це дійсно місто доброго поля, де мешкають талановиті, красиві, мужні, незламні, сильні і в той же час добрі й гостинні люди», – зазначив Андрій Бондаренко.

За сумлінну працю Подяками військової адміністрації нагородили військових, рятувальників, співробітників комунальних та соціальних служб, представників громадськості.

На свято завітали і керівники Покровського району. Почесними грамотами районної державної та військової адміністрацій були нагороджені керівники виконкому та установ Добропілля. Начальник Покровської РВА Володимир Замотаєв зауважив, що з початком війни Добропілля стало прихистком для великої кількості переселенців, і зараз містяни працюють на перемогу.

«Це край шахтарів, мужніх людей, які тримають економічний фронт, задля того щоб нашим захисникам на фронті було легше перемогти зовнішнього ворога», – зауважив Володимир Замотаєв.

«У нас із 14 громад немає жодної, де б не було пошкоджень та загиблих. Російська федерація не дає спокійно святкувати. Але радіє душа за те, що люди пам’ятають та хочуть святкувати Незалежність, яка зараз виборюється», – зазначив в.о. голови Покровської районної ради Юрій Середа.

Слово мали і представники вугільної галузі. Вони зазначили, що на найближчі роки ключові для Добропілля підприємства забезпечені роботою. 

Яскравим фіналом свята став виступ культурного десанту військовослужбовців ЗСУ. Живе виконання улюблених пісень нікого не залишило байдужим.

Подробиці – в сюжеті ТК «Орбіта».