Представники відділів Покровської міської військової адміністрації обговорили на апаратній нараді підготовку громади до осінньо-зимового періоду. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

За словами начальника житлово-комунального відділу Покровської міської ради Дмитра Візенкова, послуги з теплопостачання мешканцям надають 40 котелень, 36 з яких – комунальної фоми власності. 

«Котельні комунального підприємства «Покровськтепломережа» у кількості 24 одиниці в повному обсязі підготовлені до нового опалювального періоду. Ці котельні надають послуги з централізованого опалення 504 житловим будинкам, 120 бюджетним установам, а також 202 організаціям громади», – зазначив Дмитро Візенков. 

Було укладено договір на постачання природного газу, тому усі газові котельні забезпечені паливом. Ще три котельні забезпечені вугіллям, а для модульних заготовлено брикети. На всі підготовчі заходи об'єктів теплопостачання витрачено 7 мільйонів 500 тисяч гривень. 

«Виконано заміну теплових мереж протяжністю понад 5 тисяч 500 погонних метрів. Проведена заміна 7 насосів та виконаний ремонт 146 одиниць насосного обладнання. Проведена ревізія запірної арматури котелень та теплових мереж у кількості майже 2 тисяч одиниць. Проведено поточний ремонт 53 котлів, виконано ремонт газового обладнання, заміна плит перекриття каналів у кількості 125 одиниць», – додав Дмитро Візенков. 

У зв’язку з введеним мораторієм тариф для населення на теплопостачання в наступному опалювальному періоді залишиться на рівні лютого 2022 року – 1 441 гривня за одну гігакалорію.

Цього року не діє державна програма, в межах якої минулого опалювального сезону близько 2 тисяч домогосподарств отримали по два кубометри дров. За словами начальника Покровської МВА Сергія Добряка, у громаді шукають інші джерела фінансування.

«Ми розраховуємо на гуманітарні організації, які, можливо, підтримають хоча б грошима. Також в нас у наявності є 600 кубів, з яких вже 230 розподілені серед осель. Також до кінця жовтня ми розподілимо 6 мільйонів гривень, щоб надати по 15 тисяч тим верствам населення, які найбільше цього потребують: або на закупівлю вугілля, або на закупівлю дров», – повідомив Сергій Добряк.

Також під час наради повідомили, що був проведений ряд робіт з підготовки будинків до зими на загальну суму 5 мільйонів 400 тисяч гривень. 

Детальніше про питання, які обговорювалися в ході наради, – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що «Донецьоблгаз» попросив обмежити споживання газу 6 жовтня