Сьогодні розпочинається другий етап підтвердження участі в основній сесії НМТ, який буде здійснюватися через інформаційну сторінку. Другий етап триватиме до 7 липня. Про це повідомляє міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет.

На цьому етапі потенційні учасники, які підтвердили бажання складати НМТ у період з 20 травня до 7 червня, мають остаточно визначитися з населеним пунктом, де їм буде зручно проходити тестування.

Можливість завантажити запрошення-перепустку з’явиться тільки після проходження двох етапів підтвердження участі в НМТ (після 12 липня). У перепустці буде зазначено дату, час і місце основної сесії.

Вступникам, які з 20 травня до 7 червня підтвердили участь у НМТ і хотіли б скласти тестування в додаткову сесію, потрібно пропустити другий етап вибору місця проходження НМТ під час основної сесії, а підтвердити участь у додатковій сесії і протягом із 8-18 липня вибрати із запропонованого переліку країну/місто, де бажають скласти тестування.

Основна сесія НМТ відбуватиметься у 21 області України та місті Києві та містах 23 країн. У додаткову сесію учасники зможуть скласти тестування також у США (м.Нью-Йорк, штат Нью-Йорк, та м.Сакраменто, штат Каліфорнія), Німеччині (м.Берлін), Фінляндії (м.Гельсінкі) й Люксембурзі (м.Люксембург), Словенії (м.Марібор), Швейцарії (м.Берн).