На Донеччині перед судом постане голова військово-лікарської комісії за одержання хабара в розмірі 1000 доларів США. Про це повідомляють у відділі інформаційної політики Донецької обласної прокуратури.

«Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно службової особи за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України)», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в квітні 2024 року чоловік, який має ІІІ групу інвалідності у зв’язку з відсутністю одного з внутрішніх органів, прийшов до медичного закладу в Добропіллі для проходження ВЛК. Частина лікарів визнала його придатним до військової служби.

Для отримання остаточного висновку військовозобов’язаний звернувся до голови комісії, який одночасно є хірургом установи. Останній за визнання чоловіка непридатним до служби вимагав у нього 1000 доларів США.

Під час одержання хабара в розмірі 40 тис. грн голову ВЛК першого відділу Покровського районного ТЦК та СП затримано.

Читайте також: Голову ВЛК у Добропіллі викрито на одержанні хабара в розмірі 1000 доларів

«Йому обрано запобіжний захід. Наразі на майно обвинуваченого загальною вартістю понад 2 млн та грошові кошти, вилучені в ході обшуку, накладено арешт. За клопотанням прокурорів чоловіка відсторонено від займаної посади», – повідомляють у прокуратурі.

Досудове розслідування здійснювалося СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу УСР у Донецькій області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді ув’язнення на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

У прокуратурі зазначили, що відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.