Красноармійський міськрайонний суд Донецької області застосував примусові заходи медичного характеру відносно чоловіка, який вбив свого батька. Про це повідомляє прес-служба суду.

4 листопада Красноармійський міськрайонний суд розглянув клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру щодо громадянина Х. за фактом вчинення ним умисного вбивства (частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України). Під час розгляду клопотання судом було встановлено, що чоловік викруткою, дерев’яною ніжкою від столу та руками спричинив численні тілесні ушкодження своєму батькові. Від отриманих травм останній помер на місці.

За висновком проведеної комплексної комісійної амбулаторної судово-психіатричної експертизи встановлено, що в період вчинення інкримінованого діяння громадянин Х. страждав хронічним психічним захворюванням. Ухвалою від 4 листопада 2019 року суд застосував щодо чоловіка примусові заходи медичного характеру, помістивши його до психіатричного закладу з суворим наглядом.

Йдеться про злочин, який було скоєно в селі Юріївка Покровського району в лютому цього року. Як тоді повідомляла поліція, перед сваркою, яка мала фатальні наслідки, батько та син разом вживали алкогольні напої.