У Покровській громаді комунальники намагаються підтримувати території цвинтарів в належному стані протягом усього року, проте саме напередодні поминальних днів благоустрою приділяють найбільшу увагу. Зараз тут вивозять сміття, вивантажують пісок та будуть вбиральні. Про це розповів начальник КП «Покровська ритуальна служба» Андрій Масенець.

«До Радониці, яка в цьому році припадає на 12 травня, зазвичай проводяться більше масштабні роботи. Наразі ми вивозимо сміття з кладовищ Покровської громади. У цьому році на Центральному кладовищі – близько 500 кубічних метрів, на Родинському – 300 кубометрів. Зараз планується вивозити з кладовища динасового», – розповів Андрій Масенець.

Паралельно на кладовищах виконують відсипку аварійних ділянок доріг. Для цього використовують техніку Багатогалузевого комунального підприємства: самоскиди та бульдозери.

На Центральному кладовищі також будують два нових стаціонарних туалети. Роблять це для зручності відвідувачів, адже з кожним роком територія цвинтаря розширюється, і відстань до старих вбиралень подекуди вже значна.

Підготували і нові вказівники із номерами секторів, що з’явилися протягом останнього часу. Крім цього, співробітники ритуальної служби приводять до ладу меморіали, які знаходяться на території кладовищ.

«Робимо все можливе, щоб підтримувати кладовища в охайному вигляді. Наразі на кладовищах Покровської громади працюють 25 осіб. 13 з них задіяні за допомогою Центру зайнятості за програмою суспільно корисних робіт», – розповів Андрій Масенець.

Відвідувачів кладовищ комунальники просять залишали сміття лише у відведених для цього місцях, звідки його легше забирати за допомогою техніки.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».