За останні два тижні до Покровського центру надання адміністративних послуг звернулося близько 20 осіб, чиє житло було пошкоджене внаслідок російського обстрілу. Про це повідомила завідувачка сектору адміністративно-дозвільних документів Оксана Бородіна.

Фахівці ЦНАПу допомагають покровчанам зробити всі кроки, аби отримати компенсацію за зруйноване житло. Державною програмою «єВідновлення» передбачено декілька етапів:

формування в застосунку «Дія» інформаційного повідомлення про пошкодження майна;

внесення інформації в державний реєстр пошкодженого та зруйнованого майна;

подання заявки на компенсацію через «Дію».

На етапі внесення інформації в реєстр пошкодженого майна громадянам необхідно мати при собі правоустановчі документи на нерухомість, технічний паспорт і акти обстеження, яке здійснює спеціальна комісія, створена при органі місцевого самоврядування.

При поданні заявки на компенсацію в «Дії» треба звернути увагу на дату отримання правоустановчих документів.

«Дія» не бачить документів на право власності, які були отримані до 2013 року. Тому хочу попередити людей: треба вносити свої документи в новий реєстр нерухомого майна», – зазначила Оксана Бородіна.

Вона також підкреслила, що отримати відшкодування можуть ті громадяни, які на момент подачі заявки не робили ремонт в помешканні за власний кошт. 

Подробиці – в сюжеті ТК «Орбіта».