У середмісті Покровська благодійники з Нідерландів пригощали мешканців міста гарячою картоплею-фрі та смаженими ковбасками. Про це повідомили кореспонденти ТК «Орбіта».

Двоє друзів Френкі та Кун – ресторатори, які мають свій бізнес за кордоном. Дружина Френкі родом із Києва, тож після початку повномасштабного вторгнення чоловік не зміг залишитися осторонь і вирішив допомагати у тій сфері, на якій добре знається. Разом із другом вони об'їздили чимало українських міст.

«Ізюм, Харків, Лиман. Були в Краматорську, в Херсоні, Миколаєві, дуже багато різних міст. Але у Покровську ми вперше», – розповів Френкі.

Благодійники стверджують, що мобільні фудкорти зручні та компактні. Протягом дня в середньому вдається нагодувати до тисячі містян.

«Інспектори комітету самоорганізації обдзвонили старших будинків для того, щоб вони повідомили мешканцям, де буде видаватися ця допомога. Тому усі охочі прийшли і з задоволенням скористалися цією можливістю», – каже начальниця Координаційного комітету самоорганізації населення Марина Ухова.

Навколо панувала дружня атмосфера: з колонки лунала музика, шеф-кухарі підспівували та готували з ентузіазмом.

«У такому оригінальному форматі вулична їжа нечасто прибуває до нашої громади, але це подобається нашим мешканцям. Тому ласкаво просимо», – зазначив голова гуманітарного штабу Покровської МВА Дмитро Єрмолович.

Після смачної та ситної акції благодійники завітали до однієї з постраждалих під час обстрілу Покровська 13 жовтня. Жінка працювала у соціальній установі, куди поцілила ворожа ракета.

Покровська МВА передала їй інвалідний візок, набори харчових продуктів та засоби особистої гігієни.

Начальник Покровської міської військової адміністрації Сергій Добряк зустрівся з благодійниками та подякував за підтримку і небайдужість.

Більше інформації про акцію від нідерландських рестораторів – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що до Покровська надійшов черговий гуманітарний вантаж із теплими речами