Голова ООН в Україні, гуманітарна координаторка Деніз Браун завітала до Покровська зі своїми колегами, аби підтримати містян, зустрітись з керівництвом військової адміністрації та обговорити подальшу співпрацю. Про це повідомляє кореспондент ТК «Орбіта».

Пані Деніз висловила співчуття у зв’язку з обстрілом міста 7 серпня та заявила про готовність подальшої підтримки.

«Я багато подорожую Україною і бачу, на жаль, багато подібних місць, які зазнають атак цивільної інфраструктури. Зі свого боку, з боку ООН, мені важливо дати вам зрозуміти, що ми поряд, ми тут, щоб допомагати», – зазначила Деніз Браун.

В рамках гуманітарної місії всебічну допомогу постраждалим у Покровській громаді надає ГО «Проліска», яка є партнером ООН. За таку підтримку Сергій Добряк подякував пані Деніз та розповів про наслідки чергового ворожого обстрілу.

«Фактично зруйновано більше 20 квартир, а пошкоджено – більше 3100 квартир», – зазначив Сергій Добряк.

Представники влади також поділилися з пані Деніз нагальними потребами громади.

«Для нас є дуже суттєвою допомога в придбанні шиферу. Дуже не вистачає спеціального авто для перевезення людей з інвалідністю. Крім того, є потреба в розселенні людей, житло яких зруйновано або зазнало пошкоджень. Ми вже маємо проєкт на ремонт гуртожитку в одному з мікрорайонів міста, який міг би стати соціальним прихистком для постраждалих від обстрілів та ВПО», – звернулась до гуманітарної координаторки заступниця начальника Покровської МВА Наталія Іваньо. 

Деніз Браун запевнила, що підтримка мешканців Покровської громади та надання гуманітарної допомоги буде подовжена як з ГО «Проліска», так і з залученням інших міжнародних партнерів. 

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».