Минулого тижня майже всі синоптичні сайти повідомили про те, що наприкінці поточного тижня на українців чекають перші сніги. Але синоптичні моделі уточнили свої прогнози.

«У суботу ніякого тобі снігу і, навпаки, підвищення температури повітря до неймовірних +15…+19 градусів, у центрі до +18…+23 градусів, а на півдні до +25…+30 градусів!!!», - написала синоптикиня Наталка Діденко.

Такі розбіжності в прогнозах вона пояснила тим, що ми якраз перебуватимемо на лінії розподілу холодного та теплого повітря. Тому щось спрогнозувати – важко.

19-го жовтня в Україні ніяких серйозних опадів не передбачається. Усюди переважатиме суха погода, лише в навколокарпатських областях є ймовірність невеликого дощу.

На півдні та відповідно, на морях, очікується сильний вітер.

Температура повітря найнижчою буде на півночі та заході - +9…+12 градусів; на сході, півдні та у центральній частині України +12…+19 градусів.

Нічні та ранкові тумани!

За свіжими прогнозами, 20 жовтня атмосферний фронт принесе дощі в Україну (окрім південної частини).

Буде майже скрізь тепло, +12…+18, на півдні до +22 градусів. Але на півночі холодно, вдень лише +6…+12 градусів.

І за уточненими прогнозами, 21 жовтня в Україні протягом дня - від чернігівських та сумських +7…+9 градусів до одеських +30 градусів.

«Але не впадаємо у метеорологічний відчай, за новинами стежимо спокійно, до холодів все одно правильно готуємося, зуби перед холодами обов'язково лікуємо, якщо треба, всі вуличні плани коректуємо згідно уточненим прогнозам погоди», - підсумувала свій прогноз відомий синоптик та пообіцяла стежити за розвитком ситуації.

Раніше у прогнозі погоди на тиждень 16-22 жовтня ми повідомляли, коли брати парасольки.