Уряд до Нового року планує виплатити частину заборгованості по заробітній платі перед шахтарями. Про це Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук розповів під час години запитань до уряду у ВР, передає УНН.

"…заборгованість по зарплаті перед шахтарями. Всі розуміють, що це традиційна наша проблема, що в бюджет це не закладається, як правило. Ми зараз максимально шукаємо кошти, для того, щоб шахтарям до Нового року їх видати. Зараз ми передбачили 322 млн гривень, щоб частину заборгованість покрити, будемо шукати до кінця року більше, але ці кошти точно будуть виплачені. Ми за лічені дні з цим справимося", - зазначив він.

Також, за повідомленням УНН, під час години запитань до уряду у ВР Міністр фінансів України Оксана Маркарова повідомила, що витрати на зарплати шахтарів будуть профінансовані в повному обсязі.

«По додатковим коштам на зарплати шахтарів — Кабінетом міністрів ухвалене рішення, сьогодні підписуються повністю всі довідки Міністерством фінансів, йдуть в казначейство, будуть профінансовані в повному обсязі», — сказала Маркарова.