Міжнародний день глухих відзначається щороку в останню неділю вересня, аби привернути увагу до людей з порушеннями слуху та труднощів, з якими вони стикаються у повсякденному житті.

Фонд Ріната Ахметова з 2018 року допомагає дітям з вадами слуху отримати суперсучасні, високочутливі слухові апарати, які підлаштовуються під особливості дитини – повідомляють у Фонді.

«Слухопротезування дає можливість хлопчикам та дівчатам почути навколишній світ, власний голос, голоси батьків та друзів, навчитися правильно говорити, розвиватися на одному рівні з однолітками», – зазначають у Фонді Ріната Ахметова.

Допомогу в слухопротезуванні в рамках проєкту «Рінат Ахметов – Дітям. Тепер я чую» можуть отримати діти з вадами слуху віком до 7 років, які проживають або проживали в територіальних громадах у зонах бойових дій, окупації чи оточення.

Якщо серед ваших рідних або знайомих є дитина, яка потребує протезування слуху, зверніться на безкоштовну гарячу лінію 0 (800) 509 001 (з понеділка по п’ятницю), або пишіть в месенджер Фонду http://m.me/AkhmetovFDU.

Завдяки Фонду Ріната Ахметова малюкам вже встановлено більше 200 високочутливих слухових апаратів.

Раніше Pokrovsk.news розповідав історії п’ятирічного Вані з Черкащини, який отримав сучасні слухові апарати від Фонду Ріната Ахметова.

Історії дітей, які знову чують світ завдяки допомозі Фонду, дізнайтеся за посиланням: http://bit.ly/ihearnow.