Колійні майстерні ТОВ «Вуглепромтранс» задіяні на перевалці продукції Авдіївського коксохімічного заводу, що входить у структуру  компанії Метінвест. У такий спосіб вугілля і кокс завантажують лише тому, що в країні війна, і Авдіївській коксохім не працює, адже перебуває під щільними ворожими обстрілами.

З того часу, коли було прийняте рішення забирати готовий кокс і невідпрацьоване вугілля, мирноградські залізничники завантажили перевалочним способом понад тридцять тисяч тон. Працюють щодня, коли вантажівки з продукцією приїжджають з Авдіївки.

«У цьому процесі задіяні близько 20 машин. Щодня вони роблять по 2-3 ходки із заводу сюди, – розповідає начальник станції Дмитро Динник. – Задіяний фронтальний навантажувач, локомотивна бригада, приймальники, оглядачі, які приймають машини, оглядають та готують вагони. А також люди, які після навантаження розрівнюють та маркують вантаж».

Транспортники завжди співпрацювали із залізничниками, а під час війни ця взаємодія стала тісніше, виникають нові її форми. А ось робота машиніста маневрового тепловозу залишається незмінною.

«Є робота, зарплата вчасно та колектив хороший», – зазначає машиніст тепловозу Леонід Харковий.

Така стабільність в житті Леоніда Харкового – останні 27 років: саме стільки він керує своїм тепловозом на залізничних коліях ТОВ «Вуглепромтранс». Чоловік, як і всі мирноградські залізничники, каже: ніщо не змусить його виконувати свою роботу невідповідально.