Урочистий захід до Дня захисників та захисниць України та Дня ТРО відбувся у Покровську. Про це повідомляє Покровська МВА.

У 2023 році Україна вперше відзначає День захисників і захисниць 1 жовтня. Це свято відзначається в Україні на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей. Це ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України, які, ціною власного життя воюють з ворогом задля нашого мирного майбутнього.

Світлу пам’ять героїв, які в важкі часи стали на смертельну боротьбу з ненависним ворогом і тих воїнів, які в наш час загинули за волю України, присутні вшанували хвилиною мовчання.

Воїни ЗСУ та ТрО цілодобово стоять на сторожі волі та безпеки України, відстоюючи її на різних фронтах. Вони захищають нашу країну в умовах складної ситуації, де загрожує ворог. Їхнім мужнім серцям та рішучості належить велика подяка.

«У День захисників і захисниць, територіальної оборони, нашої рідної 109 бригади й також Дня козацтва та Покрови Пресвятої Богородиці, дозвольте привітати вас від усієї нашої громади. По-перше, кожного разу, коли ми бачимо людину в формі, ми кажемо слова вдячності за те, що ми стоїмо на цій сцені, під українським прапором. Завжди ми з цього і розпочинаємо. Щиро дякую за цю невпинну рішучість, сильний дух, за те, що бороните нашу землю, нашу рідну Україну. Ми всі згуртувались після повномасштабного вторгнення. Повна довіра українців до всіх людей у формі. Безмежна довіра. Зі святом вас. Ми вам бажаємо повертатися з бойового завдання цілими і неушкодженими, повернутися після нашої перемоги живими та здоровими. Також бажаємо, щоб ви відчували нашу турботу, бо дуже важливо, щоб і родини військовослужбовців, і загиблих людей, і безвісти зниклих відчували нашу увагу. Тому разом до перемоги, я впевнений, що ми переможемо і відвоюємо нашу територію і будемо вільними заради наших дітей і України. Слава Україні! Зі святом!», - звернувся до присутніх начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Під час заходу, за мужність, самовідданість, зразкове виконання військового обов’язку і забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії рф у Донецькій області та з нагоди відзначення Дня захисників і захисниць України військовослужбовці були нагороджені Медалями «ЗА ОБОРОНУ РІДНОЇ ДЕРЖАВИ», Почесними грамотами та подяками Покровської міської військової адміністрації.

Під час заходу творчі виконавці співали патріотичні пісні, а зі сцени лунали слова безмежної подяки за героїзм, відвагу та самовідданість, якою наші захисники звоювали найвищий рівень довіри українців.