14 жовтня в Україні відзначалося потрійне свято – День захисника України, Покрова Пресвятої Богородиці та День українського козацтва. Аби вшанувати пам'ять про загиблих героїв, які боронили нашу країну від ворога, та віддати дань поваги бійцям, що захищають кордони української землі сьогодні, місцеві патріоти організували до цієї дати смолоскипну ходу.

Біля 18 години понад 200 учасників акції, серед яких були представники громадських організацій, ветерани АТО, священики та небайдужі мешканці Покровська, Мирнограда, Родинського, Селидового, Новогродівки, Добропілля та інших населених пунктів регіону, зібралися у сквері на вулиці Захисників України (березовому гаю). Розгорнувши величезний синьо-жовтий прапор та запаливши факели, вони вирушили проспектом Шахтобудівників до центру міста.






Крокуючи вулицею у супроводі правоохоронців, патріоти скандували гасла, спрямовані на підтримку військовослужбовців ЗСУ, проти окупантів та зрадників національних інтересів України.






Хода завершилася на площі Шибанкова. Там навпроти будівлі ДонНТУ учасники заходу заспівали Гімн України та провели мітинг-реквієм.





Першими виступили організатори акції, які запропонували пригадати обставини, за яких відбулася окупація Криму й розпочалося протистояння на сході країни, закликали громадянське суспільство до єдності, аби ніколи більше не допустити повторення трагічних сторінок в історії України.

Активісти вшанували пам’ять про всіх, хто поклав свої життя на вівтар свободи та незалежності нашої держави. Далі до слова запросили всіх бажаючих. Оратори декламували вірші, говорили про важливість активної громадянської позиції в питаннях національної самосвідомості й захисту державних інтересів.






Завершилося зібрання патріотів також виконанням державного Гімну.