Щорічно 3 грудня відзначається Міжнародний день людей з інвалідністю. До цієї дати у Покровську традиційно проходить ряд заходів, направлених на підтримку таких громадян.

Робочий тиждень керівників громади, депутатів та працівників Управління соціального захисту населення почався з відвідування вдома людей, які мають 1 групу інвалідності. Їм вручили подарункові набори, до яких увійшли чай, солодощі та фрукти.

«Цим громадянам потрібна наша турбота не лише 3 грудня, а й впродовж усього життя. Тому ми намагаємось забезпечити людей з інвалідністю не лише соціальними послугами. Провідуємо їх, щоб поспілкуватись, вручити подарунки та побажати душевного тепла і здоров’я», - зауважила керуюча справами виконкому Алевтина Жук.

За словами начальниці Управління соціального захисту населення Ірини Бонзюх, сьогодні у Покровській громаді проживає 4,5 тис. людей з інвалідністю, з яких 200 - в інвалідному візку, 350 – діти до 18 років.

Та незважаючи на проблеми зі здоров’ям та життєві труднощі, такі жителі нашої громади займаються громадською діяльністю та спортом. Наприклад, Віталій Байрамшин регулярно представляє Покровськ на всеукраїнських змаганнях з настільного тенісу. Він завжди із радістю зустрічає гостей та ділиться з ними своїми успіхами.

З нагоди прийдешнього Дня людей з інвалідністю депутати Покровської міської ради Юлія Гуріненко та Сергій Моїсеєнко також відвідали людей, які мають 1 групу інвалідності.

Юлія Гуріненко завітала до 39-річного Олександра Путцева, який після отриманої травми став майже прикутим до ліжка.

«Представники депутатського корпусу завжди підтримують благодійні акції та заходи, які проводить Покровська міська рада. Напередодні Міжнародного дня людей з інвалідністю ми не залишились осторонь та провідали людей, які стали заручниками ситуації і потребують нашої підтримки. Хотілось би, щоб ми не лише у визначні календарні дати згадували цих людей, а постійно надавали їм допомогу», - підкреслила депутатка Покровської міської ради від партії «Порядок» Юлія Гуріненко.

pokrovsk-rada.gov.ua