У понеділок, 2 жовтня, відмічали Всесвітній день архітектора. Як в умовах війни працюють фахівці КП «Управління капітального будівництва» Покровської міської військової адміністрації — дізнавалась знімальна група ТК "Орбіта".

Члени комісії продовжують обстежувати будинки та комунальні установи, що були пошкоджені внаслідок ворожих обстрілів: визначають обсяги та характер руйнувань, роблять заміри та фотофіксацію. За словами завідувачки сектору планування відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Ольги Топало, нині — це одне із пріоритетних завдань для фахівців Управління капітального будівництва Покровської МВА.

"На жаль, роботи у комісії дуже багато, тому що рф не припиняє бомбити наші міста. Дуже намагаємось працювати оперативно та щоб мешканці нашої громади не відчували себе в чомусь знедоленими, щоб були виплати від держави. Тому робимо свою роботу", — констатує Ольга Топало.

Після складання актів обстеження комісією, власники йдуть із цими документами до ЦНАПу, щоб зареєструвати пошкоджене чи зруйноване майно і згодом отримати компенсацію. Втім, перевірка житлових будинків та комунальних закладів – лише частина роботи співробітників управління.

"До нашої громади відноситься 41 населений пункт, по ньому наш відділ надає містобудівні умови та обмеження для проєктування, будівельні паспорти забудови земельної ділянки. Також наш відділ є робочим органом з питань розміщення реклами на території міста. Велика робота була проведена щодо моніторингу об'єктів доступності для людей з інвалідністю", — додає Ольга Топало.

Співробітники кажуть, попри обставини та доволі неспокійний час, залишаються на місцях та продовжують працювати. Розуміють, що багатьом мешканцям потрібна їхня допомога, а першочергова мета фахівців управління – робити громаду більш комфортною для життя.

Детальніше про роботу Покровських архітекторів — в сюжеті ТК "Орбіта"

Також нещодавно у Покровській громаді святкували День вчителя.