Перший рейс потягу «Київ – Авдіївка» прибув до станції призначення сьогодні, 14 грудня. Про це повідомляє пресслужба ДонОДА.

У складі першого потягу «Маяк», що прибув до Авдіївки, – купейні та плацкартні вагони. Поїзд курсуватиме таким маршрутом щоденно та розширить географію подорожей.

Відправлення зі станції Київ-Пасажирський о 19:19, прибуття на станцію Авдіївка о 09:10. Зворотно відправлення зі станції Авдіївка о 21:15 та прибуття на станцію Київ-Пасажирський о 11:04.

Поїзд зупинятиметься на станціях Миронівка, імені Тараса Шевченка, Знам’янка, Олександрія, П’ятихатки, Дніпро-Головний, Синельникове-2, Покровськ, Очеретине, Авдіївка та інших.  

Пряме залізничне сполучення між Києвом та Авдіївкою було перервано з початком бойових дій у 2014 році. Події військового конфлікту на Сході, й насамперед обстріли з боку противника стояли на заваді відновленню залізничного сполучення з Києвом, що створювало безліч незручностей жителям і гостям прифронтової зони.

Нагадаємо, подовження маршруту «Київ – Покровськ» до Авдіївки було ініційовано народним депутатом України Мусою Магомедовим, і з 13 грудня поїзд почав курсувати до прифронтової зони.