У місті Родинському пробурена нова свердловина, де можуть набрати технічну воду жителі приватного сектору. Про це повідомили в КП «Покровськводоканал».

На підприємстві зазначили, що Родинському потрібно від 2000 до 2700 кубічних метрів води на добу. При цьому альтернативне джерело зараз може давати не більше 700 кубометрів. Дефіцит води було вирішено перекрити бурінням свердловин загального користування.

«Наразі виконано буріння 3 свердловин за 3 адресами. Це свердловини глибиною від 44 до 56 метрів. Дебіт у них невеликий, близько 3-5 кубічних метрів на годину, тому що в нашому регіоні взагалі немає водоносних шарів», – розповів в.о. директора КП «Покровськводоканал» Максим Вакуленко.

Територію біля кожної тільки-но зробленої свердловини обіцяють облаштувати незабаром. Вода в них технічна, але в Родинському є місця, де можна також набрати питної води.

«У нас є дві локації, де безкоштовно видається питна вода. Це водонапірна вежа та Будинок молитви – там волонтери теж встановили очисну систему осмосу», – каже начальниця відділу управління Родинським старостинським округом Ганна Мосейчук.

Облаштування громадських свердловин у Родинському – це частина запланованих робіт із забезпечення мешканців всієї громади водою. У районах багатоповерхівок свердловин вже достатньо, а для приватного сектору – це перша і єдина можливість бути з водою.

«Виконуємо наші обіцянки мешканцям громади – буримо свердловини з безкоштовною технічною водою. В умовах дефіциту водопостачання це дасть змогу нашим громадянам отримувати хоч якусь воду, яка потрібна кожного дня і в великому обсязі», – зазначив заступник начальника Покровської МВА Олексій Стебель.

Паралельно в Родинському працюють над бурінням свердловин на котельнях. Вони будуть оснащені системою зворотного осмосу і надаватимуть містянам безкоштовну питну воду. У громаді вже 300 свердловин громадського використання та приватних, з них 10 оснащені фільтрами для отримання питної води.

Детальніше – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news публікував графік централізованого водопостачання в Покровській громаді на найближчі дні.