Жителі Покровської громади отримують гуманітарні набори від Фонду Ріната Ахметова. Про це повідомила провідна спеціалістка Покровського УСЗН  Катерина Коверзай.

Починаючи з перших днів війни, Фонд Ріната Ахметова надає всебічну підтримку мешканцям населених пунктів, наближених до лінії фронту. Крім того, підтримує вимушених переселенців, які знайшли там прихисток.

«Завдяки фонду Ріната Ахметова мешканці Покровської громади  мають змогу отримувати гуманітарну допомогу у вигляді продуктових наборів, засобів гігієни», – зазначає Катерина Коверзай.

Після подвійного обстрілу Покровська, що стався 7 серпня, до міста приїхали три вантажівки з гуманітарною допомогою від Фонду Ріната Ахметова. Всередині кожної – коробки з мукою, крупами, консервами та іншими продуктами. Одного такого набору родині вистачає на декілька тижнів.  Надається допомога в рамках програми благодійного фонду «Порятунок життів».

Видають набори спеціалісти Управління соціального захисту населення. Вони ж попередньо займалися моніторингом, аби виявити тих, для кого ця допомога нині є вкрай необхідною.

«Наразі отримати гуманітарну допомогу мають змогу люди з інвалідністю 1 та 2 груп, а також внутрішньо переміщенні особи, які вперше зареєструвалися», – зазначає Катерина Коверзай.

Такі набори отримають близько півтори тисячі людей, які підпадають під ці категорії. Крім того, Фонд Ріната Ахметова допомагає в реабілітації, лікуванні та психологічній підтримці. Звертатися до фахівців організації можна за номером гарячої лінії:  0-800-509-001.