Вчасно надана перша допомога може врятувати життя. Бойовий медик ЗСУ на практиці показав школярам алгоритм дій під час надання домедичної допомоги при невідкладних станах. Про це повідомила заступниця Новогродівського міського голови Ольга Сидорова.

«Зараз чим більше знаєш, тим більш озброєний. Дай боже, щоб ці знання нашим діткам не знадобились. Але якщо вони підготовлені й знають хоча б елементарні речі, вони можуть допомогти і собі, і своїм близьким, і просто перехожим, які потребують цієї допомоги», – зауважила Ольга Сидорова. 

Школярам Новогродівської ТГ показали, як простими та доступними методами зупинки кровотечу, як надати допомогу при інсультах та інфарктах і що робити під час обстрілів. Самі ж діти відзначають, що отриманні знання будуть корисними для кожного. 

«Думаю, вони знадобляться не в одній ситуації. Навіть якщо ми будемо не одні, треба знати, як собі допомогти», – зазначила учасниця заходу. 

Тренінг відбувся за сприянням благодійного фонду «Карітас», подібні заходи планують проводити й надалі. 

Раніше Pokrovsk.news повідомляв, що благодійний фонд «Карітас» надасть грошову допомогу мешканцям трьох громад Донеччини.