В Україні для жителів прифронтових міст сформують майже 12 мільйонів безкоштовних наборів з продуктами та засобами гігієни. Наразі вже роздали 200 тисяч таких наборів.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час брифінгу, передає 24 канал.

Найбільше таких наборів отримали місцеві у Донецькій, Харківській та Київській областях. Усього сформують майже 12 мільйонів таких наборів. Зокрема, для цього закупили 133 тисячі тонн продовольства на майже 4 мільярди гривень.

«Купуємо все по максимуму в українських виробників. Завантажуємо українські підприємства замовленнями. Усім максимально допомагаємо», – наголосив Денис Шмигаль.

За його словами, продовольчі мережі сьогодні фактично стали об’єктами критичної інфраструктури. Уряд тісно співпрацює з ними, аби в усіх містах і селах були продукти харчування, соціальні товари та речі першої необхідності.

До слова, під час війни з Росією Україна втрачає 2 мільярди гривень щодня. Прем'єр Шмигаль нарахував 3 джерела, завдяки яким може відновлюватись українська економіка. Це, зокрема, заморожені кошти Росії, російське майно та кошти західних партнерів.