В Україні для допомоги у дотриманні заходів безпеки під час карантину через пандемію коронавірусу планується залучення волонтерів. Про це у Telegram повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль

«Протистояти пандемії коронавірусу — це наше спільне завдання. А тому важливо, щоб люди не забували про небезпеку, яку несe COVID-19, та не піддавали ризику оточення», - написав Шмигаль.

Для цього Уряд планує залучити волонтерів, які будуть стежити за дотриманням громадянами протиепідемічних правил у місцях потенційного скупчення людей. Вони також інформуватимуть їх щодо правильного носіння маски, дотримання соціальної дистанції, правил відвідування магазинів та закладів харчування.

Ця гарна ініціатива, як залучити громадян до спільної справи, з’явилася в Італії, яка чи не найбільше у Європі постраждала від пандемії, і яка продемонструвала згуртованість у боротьбі з коронавірусом. Ідею вже підтримав Президент.

«Це дуже хороша ідея. Підтримую її втілення в Україні. Волонтери могли б нагадувати людям про потребу соціальної дистанції, носіння масок. Таким чином, виходячи з карантину, ми пам’ятали б, що загроза все ще існує й треба дотримуватися правил безпеки», – сказав Володимир Зеленський.

Реалізувати ідею волонтерства зможе Міністерство соціальної політики.