Аби контролювати ситуацію та розуміти, скільки мешканців залишається у Покровську, місцеві поліціянти отримали завдання щодо обходу квартир і приватних домогосподарств.

У ході спілкування співробітники поліції надають мешканцям інформацію щодо можливостей тимчасової евакуації, визначають осіб, які потребують соціального захисту (люди з інвалідністю, хворі, самотні пенсіонери тощо).

Крім бесіди, правоохоронці переписують паспортні дані, що посвідчують особу.

«По всій території Донецької області керівником військово-цивільної адміністрації оголошена загальна евакуація цивільного населення. Багато людей вже виїхало за межі міста, але вже і багато мешканців вертається додому, – розповідає пресофіцер Покровського районного управління поліції Микола Лебеденко. – Аби у випадку надзвичайної ситуації та загострення військових дій швидко надати допомогу постраждалим, ми повинні розуміти, скільки там знаходилось людей. До того ж треба підготувати необхідну кількість транспортних засобів, які будуть вивозити мешканців кварталів. Також фотографування потрібно для того, щоб у випадку обвалів будинків можна було по фото упізнати людей».

Крім того, співробітники поліції можуть просити вас увімкнути геолокацію на телефоні та переписати IMEI вашого стільникового засобу зв'язку. Ця міра також застосовується на випадок обвалу будинку, щоб розуміти, які з мешканців знаходяться під завалами.

Покровська міська рада