Метінвест запровадив програму психологічної реабілітації дітей, постраждалих від війни.

Гуманітарна ініціатива Групи Метінвест «Рятуємо життя» запровадила нову програму психологічної реабілітації постраждалих унаслідок війни дітей співробітників компанії «Strong Generation Camp - Майбутнє». Метінвест за підтримки донорів спрямує на відновлення дітей майже 9 млн грн.

Взяти участь у програмі зможуть понад 400 дітей. В одному з найкращих оздоровчих центрів Карпат діти пройдуть спеціально розроблену для них програму реабілітації. Учасниками програми стануть діти мобілізованих до лав ЗСУ працівників Метінвесту та співробітників - вимушених переселенців з усіх українських підприємств компанії, а також діти, що втратили близьких на війні.

Днями до Карпат відправилась група дітей з Покровська. Сонні, але натхненні, зранку вони зібрались біля Палацу культури, де на них чекав автобус.

Наталя Мельник проводжає двох донечок. Трохи переживає, але впевнена: поїздка піде дівчаткам на користь.

- Діти їдуть самі, їдуть з настроєм, - каже Наталя. – Хочуть оздоровитися та відпочити від військових дій, відлуння яких відчувається у Покровську.

Всі діти налаштовані на гарну подорож. Дехто з них уже раніше бував на Заході нашої країни, тож з ентузіазмом діляться враженнями від побаченого.

- Я там була раніше, - розповідає Аліна Городкова. – Там дуже гарно, цікаво, красиво, комфортно. Впевнена – отримаю масу позитивних вражень і цього разу.

Оздоровлення дітей своїх співробітників завжди мало велике значення для компанії Метінвест. Торік на заваді цій діяльності стала війна. Цього разу, попри всі складнощі, подорож вдалося організувати.

- Цього року було непросто. Треба було обрати локацію, де було б безпечно, - розповідає директор з персоналу та соціальних питань ПРАТ «Метінвест Покровськвугілля» Сергій Степаненко. – Впевнений, у Карпатському кліматі діти наберуться сил, які їм знадобляться в новому навчальному році.

Загалом 41 дитина працівників підприємств компанії «Метінвест Покровськвугілля» пройде реабілітацію за цією програмою. Це молодь віком від дев’яти до чотирнадцяти років.

- Сьогодні ми відправляємо наших діток до Закарпаття у табір відпочинку «Синевир», - розповідає фахівчиня відділу соціальної інфраструктури ПРАТ «Метінвест Покровськвугілля» Олена Дунічева. – Там на них чекають екскурсії, ігри, квести, тренінги. Також наші дітки пройдуть курс психологічної реабілітації.

Нагадаємо, ініціативу «Рятуємо життя» створила Група Метінвест у координації з Фондом Ріната Ахметова на початку російського вторгнення в Україну. За 15 місяців повномасштабної війни проєкт допоміг майже 500 тисячам людей у 70 територіальних громадах. Українці отримали близько 4 200 тонн продуктів і засобів гігієни, а лікарні — медпрепарати, витратні матеріали та обладнання на 250 тисяч євро.

До проєкту долучилося майже 200 компаній зі всього світу, 400 волонтерів та 10 фондів і громадських організацій. За понад рік його роботи сума допомоги від донорів перевищила 2,7 млн євро.

Серед основних напрямів роботи «Рятуємо життя» — протезування та реабілітація військових та мирних жителів, а також психологічне відновлення жінок і дітей.