Зараз діти дистанційно навчаються вдома, проте діти – є діти, їм так важко пояснити, чому саме зараз попри чудову погоду так важливо залишатися вдома та дотримуватись певних правил.

ДПРЗ-9 інформує, що 27 лютого багатодітну сім’ю із села Спірне Радомишльського району спіткало горе. У той фатальний день в оселі знаходилось троє дітей, батьків вдома не було. Діти намагалися розпалити грубу, але щось пішло не так. Полум’я уразило 11-річну дитину, після чого діти запанікували і не знали, що робити. Хлопчик отримав близько 60 % опіків тіла. Майже 2 тижні лікарі боролися за життя дитини, однак ураження виявились непереборними для організму малюка.

А в ніч на 11 березня у м. Верхівцеве Дніпропетровської області в приватному житловому будинку виникла пожежа, внаслідок якої загинула дитина 2014 року народження та ще двох дітей (2016 р.н. та 2019 р.н.) було госпіталізовано до лікарні.

І такі випадки, на жаль не поодинокі, і причина їх – дитячі пустощі з вогнем. Проте насправді першочерговою причиною є втрата пильності та недбальство батьків.

Тому рятувальники звертаються до батьків: будь ласка, знайдіть трохи вільного часу та розкажіть своїм дітям про елементарні правила пожежної безпеки. Не наражайте малечу на небезпеку під час вимушених канікул.

А також:

  • Тримайте запальнички та сірники в недоступних для малечі місцях і розповідайте їм про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.
  • Не залишайте дітей вдома самих, якщо вони не в змозі самостійно вирішити проблеми, які можуть виникнути.
  • Перевірте справність електромережі та не дозволяйте малолітнім дітям самостійно користуватися побутовими приладами.
  • Виховуйте у них навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом тощо.
  • Обов’язково розкажіть дітям, що у разі виникнення пожежі необхідно терміново сповістити про це дорослих та Службу порятунку за номером «101».
  • Слідкуйте за тим, щоб малолітні діти не відвідували самостійно місцеві ставки, річки або покинуті будівлі.

І пам’ятайте, що безпека вашої дитини – це, перш за все, ваша особиста відповідальність!