19 грудня на Миколая у Верховній Раді України відбулась презентація проекту «Через культурну дипломатію до економічної незалежності України» під гаслом «Щедрик - під куполом Верховної Ради», повідомляє ПУЛЬС Децентралізаційний марафон.

Вперше в новітній історії в стінах Ради пролунав Щедрик у виконанні «Української республіканської капели «NOW Кредо» за участі народних депутатів.

Кожний депутат отримав від святого Миколая подарунок для своєї дитини або онука - шкільний щоденник «Покровськ. Тут творився Щедрик». Окремо Голові Верховної Ради Дмитру Разумкову Покровська громада подарувала копію «Сухарниці Леонтовича», яку виготовив батько великого композитора, коли Микола Дмитрович працював над Щедриком.


Перед будівлею Верховної Ради було також відкрито вуличну фотовиставку «Культурна дипломатія України: світовий тріумф Щедрика», яку можуть подивитися усі бажаючі в період різдвяних і новорічних свят - до 19 січня. Також в рамках інформаційної кампанії було продемонстровано документальну стрічку «100 років культурної дипломатії».