7 грудня за участю секретаря Покровської міської ради Наталії Іваньо відбулось засідання постійної депутатської комісії з гуманітарних питань (питання соціального захисту, культури та духовності). Про його хід повідомляє сайт Покровської міської ради.

Одне з семи основних питань порядку денного стосувалося прийняття до комунальної власності громади Палацу культури Шахтоуправління «Покровське».

За словами секретаря міської ради Наталії Іваньо, наразі у Покровську ще немає такого закладу, де можна було б організовувати міські масштабні заходи, а також проводити заняття з дітьми: «Вважаємо, що цей соціальний об`єкт стане чудовим надбанням для громади. Палац культури у гарному стані, у ньому організовані гуртки для дітей та дорослих за творчими напрямами. Тож пропонуємо розглянути цей проєкт рішення, щоб далі винести його на розгляд депутатів міської ради».

Також члени комісії розглянули питання щодо структури та штату Покровського міського центру соціальних служб.

«Аби забезпечити ефективну соціальну роботу з сім`ями, дітьми та молоддю просимо виділити нам одну штатну одиницю, яка буде працювати на приєднаних територіях. Рік тому в Піщанському старостинському окрузі була виділена вакансія, але знайти фахівця так і не вдалось. Зараз є людина, яка готова там працювати», - зазначила директорка Центру соцслужб Тетяна Лисенко.

Ретельно опрацювали депутати також питання щодо закриття відділення «Турбота» як окремого підрозділу і переведення його спеціалістів до складу територіального центру обслуговування зі збереженням функціоналу, а також затвердження структури та штатної чисельності Покровського центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю «Милосердя».

Усі розглянуті на засіданні питання члени комісії та представники Громадської ради рекомендували на розгляд чергової 21-ї сесії Покровської міської ради, запланованої на 15 грудня.