Сьогодні у ході 74, чергової сесії Покровської міськради депутати підтримали звернення до центральних органів влади України щодо ситуації на шахті «Краснолиманська».

Звернення зачитала виконуюча повноваження покровського міського голови Ірина Сущенко. Повний текст документа наводиться на сторінці Покровської міськради в Facebook.

«З 16 лютого в Покровську на центральній площі гірники шахти «Краснолиманська» проводять акцію протесту через борги по зарплаті за чотири місяці. Мітингувальники прикували себе ланцюгами до каністр з бензином. Люди у відчаї, сім’ї шахтарів голодують, немає коштів на продукти харчування та оплату комунальних послуг.

Депутати Покровської міської ради вкрай занепокоєні ситуацією, що склалася у Державному підприємстві «Вугільна компанія «Краснолиманська», і вважають це надзвичайним станом. В регіоні зростає соціальна напруга та атмосфера безнадії.

Від міської ради було направлене звернення Міністру енергетики та захисту довкілля України ще в грудні 2019 року, але ніякої реакції від центральної влади досі немає.

Депутати Покровської міської ради наголошують на важкому стані та чекають швидкої, адекватної оцінки ситуації та конкретних дій від Кабінету Міністрів України, Міністерства енергетики та Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу для вирішення цієї проблеми.

Ми закликаємо віддати людям чесно зароблені гроші!»

Також на сесії було внесено зміни до Положення про надання одноразової матеріальної допомоги за рахунок коштів місцевого бюджету. Це дозволить міській владі надати допомогу сім'ям робітників ДП «ВК «Краснолиманська» та ТОВ «Краснолиманське», які проживають у Покровську, Родинському і селищі Шевченка та мають неповнолітніх дітей – по 1000 гривень на дитину.