У Покровську відбулось засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, освіти, молодіжної політики та спорту, повідомляє прес-служба Покровської міської ради.

Першим питанням засідання було затвердження програми залучення та стимулювання фахівців до роботи у медзакладах Покровської громади на 2021-2024 роки.

Начальник відділу охорони здоров’я міськради Олександр Овчаренко зазначив, що Центр первинної медико-санітарної допомоги забезпечений кадрами на 80%, Клінічна лікарня інтенсивного лікування – на 70,3%, Покровська міська лікарня – 57,7% і стоматологічна поліклініка – 89%.

«Можна придбати сучасне обладнання, зробити гарні ремонти, але якщо нікому буде працювати на цьому обладнанні - усе втрачає сенс, - зазначив Олександр Овчаренко. - Тому вкрай необхідно залучати і стимулювати медспеціалістів до роботи в лікувальних закладах нашої громади».

Програма передбачає придбання протягом чотирьох років 20 квартир для лікарів; виплату матеріального заохочення у сумі 300 тис. грн. і пошук потрібного спеціаліста серед випускників медичних вишів з оплатою навчання після 4 курсу.

Також планується винести на розгляд депутатського корпусу питання галузі освіти: проведення конкурсу на визначення опорного закладу середньої освіти, внесення змін до штатної чисельності шкіл.

У ході засідання члени профільної комісії ознайомились і з результатами ревізії, яку провели в Управлінні сім’ї, молоді і спорту міськради, змістом статутів ФОК та ДЮСШ, положенням ЦФЗН «Спорт для всіх» та озвучили свої зауваження і доповнення.