Сьогодні, 28 жовтня, Україна відзначає 79-ту річницю визволення від фашистських загарбників. У Покровську вшанували пам’ять полеглих воїнів Другої світової війни – повідомляють у міській військовій адміністрації.

Начальник Покровської МВА Сергій Добряк, його заступники та представники силових структур взяли участь в урочистій церемонії покладання квітів до братської могили воїнів, які віддали своє життя у боротьбі за свободу та незалежність України під час Другої світової війни. Пам’ять воїнів-визволителів вшанували хвилиною мовчання.

Під час церемонії Сергій Добряк зазначив, що нині, в День визволення України від фашистських загарбників, українці продовжують боротьбу за мирне майбутнє країни: на фронті й у тилу відчайдушно борються з підступними й жорстокими окупантами – тепер вже з російськими.

«Ми захищаємо рідну державу від агресора, який знищує мирну інфраструктуру, який хоче відібрати нашу незалежність та зруйнувати нас як націю. Проте у нього нічого не вийде. Ми знову обов’язково переможемо та визволимо нашу рідну державу від рашистської орди. У пам’ять про всі покоління українців, які боролися за свободу в минулі роки, в пам’ять про всіх українських воїнів, які захищають державні кордони ціною власного життя, та заради нашого майбутнього. І нехай героїчні подвиги наших предків тільки додають сил та впевненості сучасним захисникам. Україна була, є і буде. Вільною і незалежною», – зазначив Сергій Добряк.

Раніше повідомлялося, що в Покровську відбувся мітинг-реквієм з нагоди Дня захисників та захисниць України.