У Покровській міській військовій адміністрації пройшло засідання щодо перейменування об'єктів в старостинських округах та місті Родинське.

«Разом із робочою групою продовжуємо працювати над перейменуванням вулиць та селищ наших старостатів, щоб кожен куточок нашої держави, зокрема, Покровської громади був незалежним від імперського спадку та мав український дух. Уже напрацьовано перші назви, отримуємо пропозиції від громадян і очікуємо на нові», - прокоментував засідання начальник Покровської МВА Сергій Добряк.

Пропозиції надходили від місцевих мешканців, членів громадської та молодіжної рад, краєзнавців, істориків та представників підрозділів Покровської МВА. За словами представника громадськості Павла Белицького, оновлені назви мають відповідати історичній дійсності, бути об'єктивними та відображати події сьогодення.

«Тотально все, звісно, не треба перейменовувати, але місцеву топоніміку і під місцеву історію підтягувати необхідно. Треба долучати особистостей загальнонаціонального і світового рівня. Куди ж без них?», - вважає Павло Белицький.

Зокрема, вулицю Лермонтова пропонують перейменувати на вулицю Івана Франка, Маяковського – Олександра Олеся, Ломоносова – Григорія Сковороди. Повний список напрацювань буде висунуто на розгляд комісії під час наступного засідання, яке відбудеться найближчим часом.

Детальніше про засідання робочої групи — в сюжеті ТК «Орбіта».