Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, чи слід включати у вартість транспортного засобу витрати, пов’язані з митним оформленням чи реєстрацією такого засобу. Інформація з’явилась у прес-службі НАЗК, пише sud.ua.

«У декларації зазначається вартість транспортного засобу на дата його набуття у власність, володіння або користування.

Витрати на митне оформлення чи реєстрацію транспортного засобу в його вартість не включаються.

Водночас, якщо відповідний видаток на митне оформлення чи реєстрацію перевищує встановлений поріг декларування (50 ПМ) і був здійснений суб’єктом декларування у звітному періоді, то він повинен бути відображений у розділі 14 «Видатки та правочини суб’єкта декларування» декларації», — йдеться у повідомленні.

Крім того, якщо суб’єкту декларування або члену його сім’ї не відома інформація про власника майна, яке перебуває в користуванні суб’єкта декларування або члена його сім’ї, а із правовстановлюючих документів встановити ці відомості неможливо, то при заповненні відповідних полів декларації слід обрати позначку «Не відомо».

Винятком є лише поля «Прізвище», «Ім’я» та «По батькові (за наявності)» власника такого майна, заповнення яких є обов’язковим.

Інформацію про власників транспортних засобів можна отримати у відкритому Єдиному державному реєстрі МВС стосовно зареєстрованих транспортних засобів та їх власників.