Знімальна група телекомпанії "Орбіта" відвідала покровський ринок, щоб порівняти ціни на фрукти та овочі.

Серед продавців багато людей з Донеччини, які вирощують товар самостійно. Продавчиня Ніна з Андріївки, що у Волноваському районі, каже, робота в полі, коли в будь-який момент може початись обстріл — це сьогодення прифронтових територій. Проте, ціна невелика і по ринку можна знайти овочі на будь-який гаманець.

"Перець — 20 гривень за кілограм, баклажани — 25 грн. Помідори зросли у ціні — 45 гривень і кажуть, можна за 70 грн знайти. Подорожчали, адже їх вже немає", — розповідає пані Ніна.

Але є помідори не тільки по 70 гривень за кг. Ті овочі, які доставляють із центру України, продають по 80 і навіть по 100 гривень за кілограм. На ціноутворення впливає велика відстань, на яку доводиться транспортувати овочі.

Окрім цього на Покровському ринку можна знайти повністю імпортні фрукти та овочі. Наприклад, гранати з Азербайджану по 150 гривень за кіло та нектарини по 100. Але продавчиня Валентина каже, що покровчани купляють українське, адже осінь щедра на врожай.

"Картопля у роздріб — 20 за кілограм, у сітці за 12. Лук по 20 грн у роздріб і 15 у сітці. Капуста по 15 грн за кіло, кавуни по 20, дині по 50 грн. Яблука — 30 гривень за кіло", — каже Валентина.

За словами продавців, у цьому році непоганий врожай часнику, ціни варіюються від 100 до 150 за кілограм, але у місцевих бабусь можна знайти й по 90 грн. Окрім цього у них можна придбати найкорисніші зміцнювачі імунітету — ехінацея та глід. А ціни на них "копієчні", за літрову банку глоду всього 10 гривень, а календула по 25.

Підготовка до зими йде дуже активно, великий попит мають овочі, які можна заготовити на зиму — баклажани та перці. Також родини запасаються картоплею, беруть по 200 кілограмів одразу.

Осінній ринок – це різнобарв’я смаків та кольорів. І такий він, мабуть, останні дні. Далі всього буде менше, а ціни - вищі.

Більше інформації ціни на покровському ринку — в сюжеті ТК "Орбіта"

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як в агрофірмі "Дружба" збирають врожай соняшника.