На сьогодні в поліції Донецької області служать 16 собак, які щоденно заступають на чергування в складі слідчо-оперативних груп, виїжджають в зону бойових дій, несуть службу на блокпостах. Про роботи чотирилапих помічників поліцейських розповів начальник кінологічного центру ГУНП в Донецькій області Леонід Котов. 

За його словами, з початку року службові собаки допомогли розкрити 61 злочин. 

«За допомогою службових собак було знайдено 4 одиниці зброї, близько 10 кілограмів пороху, 10 кілограмів вибухових речовин, 1,5 тисячі набоїв, 10 кілограмів марихуани та до 1 кілограму синтетичного наркотику», – розповів Леонід Котов.

Поліцейські вчать собак працювати, не реагуючи на постріли та вибухи. Хвостаті помічники щоденно виїжджають на бойові завдання, першими заходять у складі вибухотехнічних груп на деокуповані території для розмінування. Коли все в уламках, собаки працюють у налапниках.

Два роки поспіль службових собак поліції Донеччини визнають найкращими в номінації «Пошук вибухонебезпечних предметів». Престижну премію від Кінологічної спілки України отримали сестри-лабрадорки Кіра та Айра, які допомагали розміновувати Святогірськ і Лиман.

Детальніше про роботу кінологічного центру ГУНП в Донецькій області – в сюжеті ТК «Орбіта».

Раніше Pokrovsk.news розповідав, як евакуюють тварин з гарячих точок Донеччини.