ЄС та ПРООН передали медикам Донеччини 15 тисяч захисних респіраторів, повідомляє прес-служба ДонОДА.

П’ятнадцять тисяч захисних респіраторів передали чотирьом медичним закладам у Донецькій області Європейський Союз та Програма розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні 15 вересня, в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP).

Безклапанні респіратори N95  допоможуть медикам ефективно й безпечно реагувати на пандемію COVID-19. Їх отримали чотири лікарні Донецької області: Бахмутська лікарня інтенсивного лікування, Костянтинівська інфекційна лікарня, Мирноградська інфекційна лікарня та Обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Краматорську.

Стрімке зростання захворюваності на COVID-19 призводить до надмірного навантаження медичних закладів, зокрема і на сході України. «Належний захист медичного персоналу є надважливим для зменшення зростання захворюваності серед медиків, тому ми докладаємо максимальних зусиль, аби медичні установи Донеччини та Луганщини були забезпечені таким захистом», –  сказала координаторка компоненту «Місцеве самоврядування та реформа з децентралізації влади» Програми ООН із відновлення та розбудови миру Олена Рудич.    

Респіратори N95 на відміну від звичайних медичних масок щільніше прилягають до обличчя і захищають медичних працівників від інфекційних крапель, які ті можуть вдихнути під час контактування з хворими чи то під час транспортування пацієнтів до медичних закладів, чи то під час діагностики та подальшого лікування.

Респіратор N95 призначений для блокування до 95% найдрібніших аерозольних часточок та фільтрування повітря, зокрема вірусів і бактерій. Такий респіратор забезпечує кращий захист, аніж хірургічна маска чи саморобні захисні засоби, адже може дистилювати як великі, так і дрібні часточки повітря.