Пенсіонерам та одержувачам соціальної допомоги з числа ВПО знову знадобиться проходити фізичну ідентифікацію у відділеннях «Ощадбанку». Про це під час брифінгу розповіла начальниця філії Донецького обласного управління АТ «Ощадбанк» Ганна Прасол.

Відповідна норма знову набрала чинності через скасування карантинних обмежень, пов’язаних з COVID-19. Але, за словами Ганни Прасол, вона стосується не всіх ВПО, які отримують пенсію чи соцдопомогу.

«Наголошуємо: фізичну ідентифікацію згідно з Постановою Кабінету Міністрів №637 проходять тільки ті клієнти, які зареєстровані як внутрішньо переміщені особи до 24 лютого 2022 року», – зазначила Ганна Прасол.

Клієнти-переселенці, що мають електронне пенсійне посвідчення, а також одержувачі соціальної допомоги проходять ідентифікацію раз на півроку. Клієнти, що отримують пенсію на звичайну банківську картку, мають проходити цю процедуру раз у три місяці.

Ганна Прасол наголосила, що кожен клієнт має свій термін ідентифікації, і у випадку його спливу рахунок блокуватиметься тільки на видаткові операції.

Під час брифінгу начальниця ГУ ПФУ в Донецькій області Наталія Рад також повідомила про перерахунок пенсій та субсидій протягом 2023 року. Детальніше про це – в сюжеті ТК «Орбіта».